Prominente ligging

Eijsden-Margraten

Het kloostercomplex is gelegen op een prominente plek tussen het centrum van Maastricht en het kerkdorp Cadier en Keer en ligt in een glooiend natuurlijk landschap. De locatie is vrijwel solitair gelegen in het landschappelijk groen.  Dankzij de nabijgelegen doorgaande weg is er een optimale verbinding richting Maastricht en Vaals.

‘Op de Keere Berg’ is circa 15.000 m2 groot.

De gemeente Eijsden-Margraten is gelegen in de streek Heuvelland in Zuid-Limburg. Eijsden-Margraten maakt deel uit van het Nationaal Landschap Mergelland en is met haar 15 kernen en 20 buurtschappen één van de mooiste Zuid-Limburgse gemeenten. Eijsden-Margraten heeft circa 25.000 inwoners.

Privacy en rust

Een aarden geluidswal  met struiken en bomen scheidt dit project van de provinciale weg. Deze geluidswal waarborgt de privacy en rust van de toekomstige bewoners van ‘Op de Keere Berg’. Er is veel groen in de directe omgeving aanwezig. Meerdere monumentale panden verfraaien het groene heuvellandschap. 

 

Bereikbaarheid

Het plan ‘Op de Keere Berg’ ligt op loopafstand van de bebouwde kom van Cadier en Keer. Het historische stadscentrum van Maastricht en de aansluitingen op de autosnelweg A2 (richting Luik, Eindhoven en Heerlen) bevinden zich op enkele autominuten afstand. De dagelijkse voorzieningen waaronder supermarkten, winkels, scholen en sportfaciliteiten zijn nabij gelegen en makkelijk bereikbaar.

Je vindt Op de Keere Berg aan de Rijksweg 8 in Cadier en Keer

1

2

3

5

4

6

7

8

9

10

  1. Golfbaan Het Rijk van Margraten

  2. Beeldentuin Maastricht

  3. UMC Maastricht

  4. MECC

  5. Grotten Zonneberg

  6. Bonnefantenmuseum

  7. Stadspark

  8. Basiliek van Onze Lieve Vrouwe

  9. Universiteit Maastricht

10. Vrijthof

Openbaar vervoer

‘Op de Keere Berg’ is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Zowel vanuit centraal station Maastricht als station Valkenburg vertrekt een reguliere lijnbusdienst naar ‘Op de Keere Berg’. De bushalte bevindt zich direct voor het kloostercomplex.

‘De hoeskamer van Mestreech’

 

Maastricht

Op slechts enkele minuten afstand van het project ‘Op de Keere Berg’ ligt het centrum van Maastricht. Deze stad aan de Maas staat bekend om zijn rijke historie, bourgondische gastvrijheid, carnaval en de Tefaf. Bovendien is Maastricht, naast studentenstad, dé stad om te winkelen en te recreëren. 


In Maastricht ligt ook het Vrijthof: één van de bekendste pleinen van Nederland. In de volksmond wordt het Vrijthof de “hoeskamer vaan Mestreech” - de huiskamer van Maastricht - genoemd. Mensen komen hier bij elkaar om gezellig een terrasje te pikken of één van de vele festiviteiten te bezoeken.

Van het Preuvenemint, Winterland, kermissen, carnaval tot grote concerten van bijvoorbeeld André Rieu: het gebeurt op het Vrijthof. Het plein is al

eeuwenlang de trots van iedere Maastrichtenaar!

Zuid-Limburg en het Limburgs Heuvelland behoren tot de belangrijkste toeristische kerngebieden van Nederland. Limburg is jaarlijks een favoriete bestemming voor vele toeristen voor zomervakantie, tussendoortje of weekendverblijf. Daarnaast heeft het heuvelland een bijzondere waarde voor de omliggende stedelijke agglomeraties van Maastricht, Heerlen, Aken en Luik.

Op de Keere Berg